Beszóltak

Totalcar

Nincs megjeleníthető elem

Belsőség

Nincs megjeleníthető elem





B@sszam3g!

2010.04.23. 13:15 | Sanyi. | 11 komment

Címkék: baleset törés közút

Tegnap kicsit nehéz napom volt. Az hagyján, hogy hulla fáradtan keltem. Reggel magamra öntöttem a kávét, leejtettem a gyerek vajas kenyerét – naná hogy lapjára -, kiborítottam a kukát és a vasalóval is megégettem magam.
Ezek után kész öröm volt a szabad levegőre jutni, majd beülni a kocsiba, és csukott szemmel abszolválni a Párom és a kisfiam leszállítását a melóhelyre és az oviba. Még jó hogy ők is szenderegtek, így nem látták, hogy valójában alszom…

Valahogy túléltem a reggelt, és éppen Bólyba tartottam egy építkezést ellenőrizni. Nem siettem, mert tudtam hogy új „kékek” vannak a városban, és nagyon fűti őket a lelkesedés. Szóval ötvennel csorogtam egy jobbos kanyarulat felé, amikor szűk íven - konkrétan enyhén átlógva - megjelentek szemből. Félrehúztam a kormányt, és egy KURVANAGY csattanást hallottam. Kicsit elkezdett verni a szívem. 

Mentem még pár métert, közben az játszódott le bennem hogy: „Basszameg, basszameg, ez tutirakicsinálta. Úristen mi volt ez? Elütöttem egy szovjet atomtengeralattjárót, vagy mi a bánat szólt ekkorát?” És akkor már halottam is a gépzaj hátteréből valamit…sziszegés.

Hívtam rendőrt, helyszíneltünk. Voltam a közútkezelőnél, jegyzőkönyveztünk. 30 nap. Addig járok a téli kerekeimmel, aztán majd meglátjuk.  

A képen nem látszik, de a futófelületen méretpontosan ott a fedlap sarka, lyuk formátumban:(

Ja, és íme a tettes:


 




A bejegyzés trackback címe:

https://filiapub.blog.hu/api/trackback/id/tr811945259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

biker_kolee 2010.04.23. 14:49:49

A jó *********************************************** az ilyennek. ************** Magyarország, az összes ********************** közútkezelőjével együtt.

pickapu 2010.04.23. 18:21:44

Kemény. A Füzesabonyba bevezető utak kivétel nélkül gondviselés után kiáltanak. A benti főággal nincs probléma, egy éve lett felújítva, azzal a szöveggel, hogy milyen szép lett a központ, meg letisztult városkép bla-bla... Csak amíg odaér valaki gyönyörködni, addig elhagyja a kerekeit.
Gondoltam már arra, hogy előveszem a lapvibrátoromat, viszek a helyi betonkeverő üzemből földnedves C-8-ast és önköltségen betömöm a szuvas részeket legalább ott, ahol én járok. Tudom, hogy nem szabályos eljárás, de nekem megér annyit, hogy legalább egy évig ne kelljen holdjáró üzemmódban használnom a kocsimat. Ha meg valamilyen hivatalos hivatalnok elkezdené nekem a lyuktömés közben osztani az észt, rövid úton küldeném el oda, ahol soha nem süt a nap... Vagy adnék neki egy lapátot.

biker_kolee 2010.04.23. 20:03:35

@pickapu: Ez itt EGY kátyú.

Csanádapáca-Kaszaper között. Ti. Kaszaper polgármestere volt az, aki feljelentette a közútkezelőket gondatlanságból elkövetett emberölésért és veszélyeztetésért.
Az illetékes kezelők pedig Mezőkovácsháza és Orosháza. Lennének.

forum.poloclubhungary.hu/download/file.php?id=6491
forum.poloclubhungary.hu/download/file.php?id=6492
forum.poloclubhungary.hu/download/file.php?id=6493

Ez csak egy a sok közül. Mostanság nem jártam arrafelé (ha minden igaz, vasárnap fogok, előre félek), de nagymuterhoz értelmes km határokon belül csak erre lehet eljutni.

kuki123 2010.04.24. 12:12:14

Az út ahol munkába járok úgy néz ki, mint egy aknamező
egyenes sík útszakasz nincs
hol itt egy folt hol ott egy gödör(nem kátyú)
az egész út egy okádék a kocsi meg pattog összevissza és bassza szét a lengéscsillapítót én meg töltöm bele a 335-ös benzin fizetem a súlyadót
(jah bocs teljesítmény adót, érted mintha a teljesítménye szaggatná ki az aszfalt darabokat az útból)

persze az utat a kibaszott nagy kamionok teszik tönkre nem is az a pár ezer személygépkocsi...

na a napokban megjelentek az útfelújítók már kezdtem örülni hogy valami nagy dolgot csinálnak...

lófaszt

egyes útszakaszokat úgy 20méteren újraburkoltak...ennyi a 15 km-eren 3x-or 20métert
ennyire futotta valszeg az éves felújítás

persze nem a legszarabbakat..bár nehéz is eldönteni melyik résztől jó melyiktől nem..mert vannak 1-2 km-eres szakaszok amiket 1-1-ben kéne feltúrni
a többi gödör maradt úgy ahogy volt

Ajah és a legnagyobb poén az hogy persze kint maradt a 60-as 40-es tábla mind a 3 helyen...(érted azon a 20méteres jó szakaszon...) persze feloldó tábla nincs és nincs alsóbbrendű bekötő út se ami feloldaná a táblát (ha akarna a rendőr úgy megbaszna amiért 80-nal megyek a 40-es táblánál hogy legközelebb csak busszal járnék mert 3 havi fizum menne el (300e)

Normális országban ezért a tábláért(amiért nem takarta le) úgy megbaszná a közútkezelőt, hogy a főnök járna a műszak végeztével kiszedni vagy letakarni azt a kibaszott táblát...

volt szerencsém a múltkor hevesben menni...én azt már földútnak minősíteném..sőt talán ha szántásban megyünk is jobb.. okádék@biker_kolee: jaja kb ilyen volt az is csak mélyebbek max tempó 10-15

kuki123 2010.04.24. 12:17:27

@biker_kolee:
kéne létrehozni egy egyesületet vagy szervezetet:

Jelentsd fel a közútkezelőt gondatlanságból elkövetett emberölésért és veszélyeztetésért.

megjelölt felelős az elnök a munkás mindenki

feljelentené vagy 1000-10000 ember vagy minden kátyúért, a közútkezelő összefosná magát és 24 órában javítanák az utakat mindenhol, mint a kisangyal

Kifordított kacagány 2010.04.25. 07:59:29

@pickapu: az a baj, hogy nem a mi dolgunk lenne saját költségen foltozgatni az utat. pedig már nekem is megfordult párszor a fejemben, de aztán úgy gondoltam, anyagilag nem fogok abba tönkremenni, hogy a világ összes útjait én foltozgatom mások helyett. hiszen bármerre járok, vihetném magammal a kellékeit, mindenhol találni ilyen borzalmakat.

@volánrulz: leginkább a fagy dolgozza meg. főleg ott ahol nem takarítják(vagy takarítják csak nem rendesen). ahol rendesen takarítanak, ott évekig járható marad az út, ahol meg nem, ott minden tavaszra keletkezik néhány újabb csapda.
mert ugye a hó ráesik, nappal olvad egy kicsit, a víz belefolyik a repedésekbe és éjjel újra megfagy, majd másnap kezdődik elölről az egész. az idei tél különösképpen kedvezett a kátyúk szaporodásának.
sajnos arra még nem jöttek rá, hogy ha télen plusz költséggel rendesen takarítanák az utakat, akkor tavasszal kevesebbet kellene aszfaltozásra költeni. na persze, amelyik útról úgy gondolják, hogy felesleges takarítani, azt aszfaltozás témában is nagy ívben leszarják.
én a közútkezelőt és az önkormányzatokat elsősorban hűtlen kezelés témában jelenteném fel. kár, hogy nem vagyok az a feljelentgetős fajta.

Wizardus86 2010.04.26. 12:31:57

Pereld be a közútkezelőt gondatlanságból elkövetett halálos közveszélyokozásért
mert ha ameriaki toyotás lennél, be is akadhatott volna a gázpedálod az ijedtségtől (és nem, nem akarom elviccelni a dolgot)

AttiLADA · http://www.carstyling.hu/car_shower.php?id=39435 2010.04.27. 11:42:59

Sziasztok!

Egyik nap volt a TV-ben, hogy egy vidéki srác a környékén lévő kátyúkba muskátlit(!) ültet. Erre a tényleg finom célzásra az önkormányzat 1-2 napon belül reagál, és befoltozza az adott gödröt. Én ebben látom a szépet, nekem nagyon tetszik. És a krapekhoz már sokan csatlakoztak, segítenek neki. Ott, ebben a formában működik. Leglaábbis úgy néz ki. De ez esküszöm, jó érzés!

Krisi 2010.04.27. 15:53:01

szar ügy az ilyen mindenképp - tanulság: ezért (is) kell felnire szerelt téligumi!

arról meg nem is beszélve, hogy ha kocsival beszopunk egy kátyút, akkor ez a vége, egy kis idegeskedés és zsebbenyúlás. ha viszont bringával benézek egy nagyobb kátyút - Budapesten nem nehéz -, akkor az már szopóág a javából. ha mázlim van akkor durrdefekt + új felni, ha meg nincs, akkor taknyolok egy embereset.
pár hónapja a Nyugatinál kerültem egy jobbra kanyarodó buszt, az út közepén meg akkora kráter volt, hogy ha abba belemegyek akkor instant esés, ráadásul a mögöttem jövő furgon is még megmaszírozta volna a hátamat. ha picit szélesebb a kormányom akkor nem bírtam volna kikerülni a busztól.
magyarul a jó büdös k... anyját az összes illetékesnek, akik nem foltoznak.
irgumburgum.

hasonló káresetnél amúgy lehet kérni bárkitől kártérítést? nem mintha pereskedni akarnék egy párezer forintos felni miatt, meg ügyvéd ismerősöm sincs, csupán érdekelne :)

Kifordított kacagány 2010.04.27. 21:10:10

@Krisi: ha jól tudom, akkor az út kezelőjétől, ha nem volt kitáblázva. persze helyszínelés után.

SomiTomi · http://somitomi.blog.hu 2010.05.04. 12:06:20

Nálunk Tordason olyan pocsék egy helyen az út hogy szó szerint
eltűnik egy öt méter erejéig. Régen mindeki 50-60-nal ment, most
mindenki lelassít ötre és lábujjhegyen átgurul. És teljesen természetes, hogyha nem jön senki szembe, akkor átmész a szembe sávba mert ott
simább a sár.
süti beállítások módosítása